Espai de Psiconutrició a Xammar

La psiconutrició, es fonamenta en la integració de dues disciplines: la nutrició i la psicologia.

Què és la psiconutrició?

La psiconutrició es fonamenta en la integració de dues disciplines: la nutrició i la psicologia.

El fet de menjar és un procés que no només implica aspectes purament dietètics, sinó que també implica procesos psicològics complexes que de neixen la manera de menjar de cada persona.

Proporcionar una bona educació nutricional és bàsic, però tractar els aspectes conductuals i emocionals es la clau a l’hora d’aconseguir un canvi permanent en els hàbits alimentàris de l’individu.

Per aquest motiu, l’abordament de tots el factors implicats en l’alimentació sota el punt de vista de la psiconutrició suposa una opció interessant a l’hora de tractar el sobrepes i la obesitat, així com qualsevol altre trastorn de la conducta alimentària.

Dins del marc de la psiconutrició, les funcions principals del terapèuta són:

  • Instaurar hábits nutricionals saludables, seguint una ingesta d’aliments suficient, equilibrada, variada i satisfactoria.
  • Tenir en compte les necessitats individuals de cada individu (etapa i moment vital, estat de salut, cultura i religió, costums, preferències alimentàries, al·lèrgies, intoleràncies, nivell d’activitat física i entorn social).
  • Aplicar tècniques psicoterapèutiques per assolir i mantenir el canvi d’hàbits alimentàris, treballant la motivació, l’autoestima, les resistències als canvis, i els pensaments i creences entorn a l’alimentació.

Aquest tipus d’enfoc respòn a una visió holística de la salut, on es reflexa la importància de tractar a l’individu com un conjunt de dimensions físiques, mentals, emocionals i socials.

“No fem dietes, promovem hàbits alimentàris saludables personalitzats”

Quan un modifica els seus hàbits alimentaris no hauria de sentir que li imposen criteris, li prohibeixen o li sobreexigeixen. Tampoc hauria de pesar aliments, passar gana o menjar coses que no li agraden.

En el servei de Psiconutrició Xammar et proporcionarem educació nutricional i t’acompanyarem en el procés de canvi d’hàbits. La intervenció terapèutica es fonamentarà en escoltar, entendre, establir confiança i donar suport i guia davant els reptes que es presentin durant el procés.

El servei de Psiconutrició està pensat per atender les necesitas de qualsevol persona que vulgui adaptar els seus hábits alimentaris a uns de més saludables, sigui quina sigui la seva motivació o necessitat.

També tractem els dubtes, dificultats o problemes que se’ls hi presenten als pares amb les conductes alimentàries dels més petits de la casa.

“No comencis una dieta que deixaràs de fer algun dia, inicia un estil de vida que duri per sempre”

Com? (Mètode)

PRIMERA VISITA

Parlem sobre el motiu de la consulta i acordem objectius realistes.

SEGONA VISITA

Després de l’estudi del cas, es planteja i negocia la intervenció.

Comença el canvi!

VISITES DE SEGUIMENT

Anem parlant de com un va portant l’adaptació als nous hàbits i anem veient els resultats. Treballem les dificultats, opinions, pensaments i, si és necessari, reevaluem els objectius i les pautes d’intervenció. Anem sent conscients de la evolució.

Un cop s’hagi assolit l’objectiu pactat, els nous hàbits alimentaris saludables hauran passat a ser part de les seves costums i rutines, sense sobreesforços ni sacrificis. I si la seva motivació era la de perdre pes, no només l’haurà perdut sinó que estarà capacitat per poder-lo mantindre.

VISITES DE CONTROL

A la vida sempre hi ha entrebancs… però això no vol dir que haguem fracassat! Sempre va bé que ens ajudin a reconduir la situació i ens facin ser conscients de què el que hem après durant el tractament ens ha ensenyat a caminar sols.

Totes les visites tindràn una durada d’una hora.

Serveis

Fisioterapia

Espai de Fisioterapia a Mataró

Osteopatia

Espai de Osteopatia a Mataró

Psiconutrició

Espai de Psiconutrició a Mataró